Teamwork

teamwork - feat image

Voel jij soms dat de stretch van het groeien van je onderneming weegt op jouw team? Tuurlijk vind je het belangrijk dat ze betrokken en gemotiveerd blijven binnen jouw bedrijf. Daarnaast is het mooi meegenomen als ze dan nog eens royaal en creatief zijn. Maar hoe kan je nu een effectieve manier vinden om die productiviteit en motivatie terug te vinden bij jouw team? We nemen je graag mee doorheen de blog met inspirerende strategieën!

Communiceer duidelijk en regelmatig

Communiceren met je team! Niet alleen de koffieklets, maar ook diepgaand. Als jouw medewerker begrijpt waar het bedrijf naartoe gaat en hoe hun eigen werk bijdraagt aan het bredere doel, dan zullen ze zich betrokken en gemotiveerd voelen.

Organiseer dus regelmatig een update over de bedrijfsdoelen, prestaties en belangrijke ontwikkelingen. Denk er eens over na om een nieuwsbrief te maken of een maandelijkse teamvergadering. Hou in die communicatie ook rekening dat je écht gaat uitleggen hoe individuele- of teamdoelstellingen aansluiten met het bedrijfsdoel. Zo help je de medewerker zelf inzicht te geven over welk verschil hun werk maakt voor jou.

Tip: je deur wagenwijd openzetten letterlijk of figuurlijk en een écht luisterend oor zijn voor de mening van je medewerkers zal de betrokkenheid enorm vergroten. Ze hebben het gevoel dat hun mening telt en dat zij écht van waarde zijn binnen jouw onderneming en mee kunnen bouwen aan een gedeelde toekomst.

Beloon wat goed is

Als de medewerkers alles geeft, stimuleer ze dan! Geef ze een virtueel schouderklopje via social media of een nieuwsbrief, of ga voor het échte werk met een persoonlijke attentie.

Tip: als je tevreden bent over de moeite die jouw medewerker in jouw verhaal steekt, al eens gedacht om een attentie te kopen en daarbij een persoonlijke tekst te voorzien op een kaartje? ‘t zal binnenkomen bij de ontvanger, dat geef ik je op een blaadje!

Gezonde work-life balance

Er is al héél veel geschreven over het evenwicht, maar het is belangrijk om de verhouding in het oog te houden. Bij het gebrek hieraan zal motivatie en prestaties enorm afnemen.

Hoe ga jij hiermee om? Zijn er flexibele werkuren? Zijn er thuiswerkmogelijkheden? Steun jij hun met het aanbieden van sportfaciliteiten of time management programma’s?

Investeer in groei van je team

Als ze persoonlijk groeien, voelen ze zich verbonden met het bedrijf en gemotiveerd om naar die extra mille te gaan. Denk eens na welke opleidingen, mentors, jouw medewerkers en bedrijf vooruit kunnen helpen? Soms kan je tot verrassingen komen binnen je team waarbij bepaalde interesses kunnen aansluiten en verrassend innovatief kunnen zijn en creativiteit prikkelen bij anderen. Trouwens, als ze eens rondgaan en netwerken of op cursus vertrekken, komen ze misschien als eerste lijn ambassadeur bij potentiële klanten terecht. Van een win-win gesproken!

Sterke teamgeest

Een sterk teamgevoel en effectieve samenwerking kunnen de motivatie en productiviteit aanzienlijk verbeteren van medewerkers. Als ze zich onderdeel voelen van een hecht team, zullen ze meer geneigd zijn hun best te doen en samen te werken aan gemeenschappelijke doelen.

Tip: kijk eens naar een project die ze samen kunnen voltooien, het zal hun teamgeest enorm versterken door ideeën van anderen te zien en de manier van werken van elkaar te zien, het zal hen versterken in hun teamgevoel en inzicht over elkaar.

Als je investeert in communicatie, erkenning, persoonlijke ontwikkeling, werk privébalans en teamgeest zullen medewerkers zich betrokken en gemotiveerd voelen. Dit zal rechtstreeks leiden tot betere prestaties en een sterke bedrijfsvoering.

Met Mova Finco bieden wij de mogelijkheid om stil te staan bij het groeipad van jouw onderneming en delen wij succesverhalen en uitdagingen met teams. Interesse? Geef ons snel een seintje.

Meest recente berichten

Teamwork

Voel jij soms dat de stretch van het groeien van je onderneming weegt op jouw team? Tuurlijk vind je het belangrijk dat ze betrokken en

Lees verder »